Serowe rożki

  • wyświetlono: 1955 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Te ciasteczka są przepyszne, można je jeść i jeść bez końca:) Ciasto przypomina mi trochę francuskie.

Składniki

1 kostka margaryny
25 dag sera białego
25 dag mąki
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
marmolada

Sposób przygotowania przepisu:

Serowe rożki

  • 1. Margarynę, mąkę i ser posiekać nożem, zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę w lodówce. Następnie rozwałkować pokroić na prostokąty lub kwadraty, na każdym położyć trochę marmolady, uformować rożki i piec na złoty kolor. Można posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

image-21671ir

Dodane przez: Konto nieaktywne

Rożki budyniowe

Bardzo kruche o delikatnym smaku

Dodane przez: ilona1997

Twarogowe rożki

Rożki stanowią świetną przekąskę...

rożki łakomczucha

Dodane przez: Beata07

Rożki łakomczucha

Jeśli macie w domu jakieś niezużyte...

Rożki francuskie z jabłkiem

Dodane przez: marta_gotuje

Rożki francuskie z jabłkiem

Rożki francuskie z jabłkiem to...

Rożki z cappuccino

Dodane przez: benka

Rożki cappuccino

Pyszne rozpływające się w ustach...

Rożki orzechowe

Dodane przez: WeronikaCh

Rożki orzechowe-świąteczne

Ciasteczka są każdego roku na świątecznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE