ROLADKI Z ORIENTALNĄ NUTĄ

0 (0 ocen)

Dodatek do farszu przyprawy Garam Masala i sosu chilli sprawia,że rolada nabiera wyrazistego smaku i aromatu.Polecam tym wszystkim,którzy nie boją się nowych doznań smakowych.

Składniki:


  • 1 filet z kurczaka
    2 jajka
    10 cm.pora,biała część
    2 łyżki żurawiny suszonej
    1 małe jabłko
    1 łyżka sosu Chilli słodko pikantny Tao Tao
    3 cm.kostki masła
    1/2 łyżeczki przyprawy Garam Masala
    sól,pieprz,czosnek granulowany,sok z cytryny do smaku,olej do smażenia,mąka i bułka tarta do panierowania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z orientalną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z orientalną nutą 1.
    Przygotować farsz.
    Polędwiczki pokroić w kostkę,jabłko obrać,usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę,por pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła,krótko przesmażyć mięso,dodać por,jabłka,żurawinę,chwilę smażyć,przyprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym,sokiem z cytryny .


  • roladki z orientalną nutą 2.
    Wlać sos chilli,wsypać przyprawę Garam Masala,wymieszać i przestudzić.
  • roladki z orientalną nutą 3.
    Flet umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,przeciąć wzdłuż grzbietu na połowę,wyjąć małe polędwiczki.Każdą połówkę filetu rozciąć w poprzek na połowę,by uzyskać 4 plastry mięsa.Lekko rozbić z dwóch stron,przyprawić solą,pieprzem. Na każdym kawałku filetu ułożyć pasek masła,
  • roladki z orientalną nutą 4. Porcję farszu nałożyć na filecie i zwinąć w roladkę.
  • roladki z orientalną nutą 5. Obtoczyć w dokładnie w mące z każdej strony,lekko formując rękoma roladkę.
    Jajka roztrzepać,przyprawić sola,pieprzem.Maczać każdą roladkę obtoczoną w mące i panierować w bułce tartej.
  • roladki z orientalną nutą 6.
    Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju,by podczas smażenia roladki były zanurzone do 3/4 grubości i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor
  • roladki z orientalną nutą 7. .Po smażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • roladki z orientalną nutą 8.
    Podawać z frytkami i ulubioną surówką lub sosem w/g uznania.Dobrze smakują też z ryżem ugotowanym na sypko.

Porady

Wyglądają apetycznie i wybornie smakują.Doskonałe na niedzielny i świąteczny obiad.Polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować