Roladki z kurczaka z żurawiną i serem camembert

4.51 (157 ocen)

  • 60 min

Połączenie żurawiny i sera camembert nadaje roladkom wykwintnego smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    200 g żurawiny świeżej
    140 g sera camembert
    ½ łyżeczki kolendry
    mąka pszenna
    cukier
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka z żurawiną i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie żurawiny: Żurawinę włożyć do garnka, dodać pół szklanki cukru, roztartą w moździerzu kolendrę i gotować do uzyskania gęstej konfitury. Jeżeli żurawina jest nadal kwaśna to dodać cukru i jeszcze chwilę gotować. Całość należy co chwilę mieszać, żeby się nie przypaliła.
  • 2. Roladki: Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić i rozbić tak, żeby można było zwinąć roladkę. Przyprawić pieprzem i solą z każdej strony. Na mięso nakładać żurawinę oraz pokrojony ser camembert. Następnie zawijać. Jeżeli roladki rozchodzą się po bokach, to można spiąć je wykałaczkami. Obtaczać w mące i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju do zarumienienia, co jakiś czas przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować