Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka dzielimy tak aby powstały nam 4 kotlety, które rozbijamy na cienkie placki.
2.Ser Camembert kroimy na mniejsze kawałki, a żurawinę zalewamy na 10 minut ciepłą wodą.
3.Rozbitego kotleta posypujemy przyprawami na środek układamy ser z odsączonymi owocami żurawiny i zawijamy dokładnie.
4.Tak powstałą roladkę obtaczamy kolejno:
-mąka kukurydziana wymieszana z odrobiną bułki tartej
-rozmącone jajka
-ponownie w mące z bułką tartą
-rozmącone jajka
-na końcu bułka tarta
5.Tak opanierowane kotlety zostawiamy na około 15 minut, aby panierka stwardniała i po upływie tego czasu zabieramy się za smażenie. Kotlety smażymy na bardzo małym ogniu po około 7-8 minut po każdej stronie (kotlety są dość grube i czas smażenia musimy wydłużyć po to aby w środku mięso nie pozostało nam surowe).
Porady
Moja propozycja podania: ziemniaki posypane przyprawą do ziemniaków i czerwone buraczki.
Komentarze