Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną i serem Camembert

4.5 (153 ocen)

Roladki które rozpływają się w ustach spróbujcie

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    ser pleśniowy Camembert
    owoce żurawiny
    2 jajka
    bułka tarta
    mąka kukurydziana
    przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dzielimy tak aby powstały nam 4 kotlety, które rozbijamy na cienkie placki.
  • 2. Ser Camembert kroimy na mniejsze kawałki, a żurawinę zalewamy na 10 minut ciepłą wodą.
  • 3. Rozbitego kotleta posypujemy przyprawami na środek układamy ser z odsączonymi owocami żurawiny i zawijamy dokładnie.
  • 4. Tak powstałą roladkę obtaczamy kolejno:

    -mąka kukurydziana wymieszana z odrobiną bułki tartej
    -rozmącone jajka
    -ponownie w mące z bułką tartą
    -rozmącone jajka
    -na końcu bułka tarta
  • 5. Tak opanierowane kotlety zostawiamy na około 15 minut, aby panierka stwardniała i po upływie tego czasu zabieramy się za smażenie. Kotlety smażymy na bardzo małym ogniu po około 7-8 minut po każdej stronie (kotlety są dość grube i czas smażenia musimy wydłużyć po to aby w środku mięso nie pozostało nam surowe).

Porady

Moja propozycja podania: ziemniaki posypane przyprawą do ziemniaków i czerwone buraczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Kurczak Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować