Roladki z karkówki

4.5 (159 ocen)

  • 2 godz.

Smaczne, mięciutkie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    1 ogórek kiszony
    1 cebulka
    1 kromka czerstwego chleba
    sól
    pieprz
    musztarda
    10 dag margaryny do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Plastry karkówki rozbić jak kotlety. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części. Cebulkę obrać, pokroić w piórka. Chleb pokroić na mniejsze paski.
  • ... 2. Każdy plaster karkówki posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem do smaku ( od wewnętrznej strony ). Na tym poukładać kawałek ogórka, cebulki i chleba.
  • ... 3. Każdą porcję mięsa zwinąć w roladkę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dobrze roladki opiec a następnie podlać wodą. Gdy płyn odparuje podlać znowu. Smażyć do miękkości ok 50 min.

Porady

Z soku który powstanie ze smażenia mięsa można zrobić pyszny pieczeniowy ciemny sos ( im bardziej mięso przypieczemy tym sos będzie ciemniejszy )

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.99 (189 ocen)

Roladki z karkówki

4.5 (174 ocen)

Roladki z karkówki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-2bkj2aa

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
roladki z karkówki

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Orientalne roladki z karkówki

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Orientalne roladki z karkówki

evita0007 mniami :) 30 min

To może cię zainteresować