Roladki z gruszką

4 (1 ocen)

  • 30 min

Połączenie mięsa i owoców to doskonały duet.

  • 30 min

Składniki:

  • Połączenie mięsa i owoców to doskonały duet. Składniki: 4 piersi z kurczaka, 4 plastry sera żółtego 1 gruszka twarda, 4 plastry szynki, sól, pieprz, olej do smażenia, łyżka chrzanu ze słoika
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i starannie rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem. Na każdym kawałku mięsa położyć plasterek szynki, sera i ćwiartkę gruszki, nastepnie zwinąć. Aby nierozpadły się podczas smażenia roladki związać nicią lub spiąć wykałaczkami. Usmażyć je na oleju do zrumienienia, Nastepnie podlac woda i dusić chwilę do miękkości mięsa. Możemy zrobic z tego wywaru sos zagęszczając mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować