Roladka kokosowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki te są wspaniałym dodatkiem do kawy, gdyż wspaniale smakują i szybko znikają z talerza.Całą moja rodzina je uwielbia.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto : 15 dag cukru pudru , 20 dag zmielonych herbatników, 10 dag zmielonych orzechów, 2 łyżki mleka, 1 jajo, kakao (do koloru), odrobina spirytusu

    Nadzienie: 10 dag masła, 10 dag cukru pudru, 8 dag wiórek kokosowych, odrobina spirytusu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto : Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zarobić ciasto. Następnie podzielić ciasto na pół i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką by ciastko się nie przykleiło do stolnicy .

    Nadzienie : Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać wiórka kokosowe i odrobinę spirytusu do smaku wg.uznania.Nadzienie podzielić na pół i posmarować oba rozwałkowane placki i zwinąć w rolady, zawinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki do stwardnienia. Przed podaniem pokroić. Smacznego :)

Porady

Zamiast spirytusu do ciasta i masy można dodać inny alkohol np; likier amaretto.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować