Rolada serowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Roladę serową podaję na zimno jako przystawkę ale można także serwować ją na ciepło, wspaniale smakuje polana sosem czosnkowym.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag żółtego sera
    30 dag pieczarek
    35 dag filetów z kurczaka
    cebula
    1/2 szklanki majonezu
    3 jajka
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Majonez

Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada 1. 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm) i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.
    2. Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
    3. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju.
    4. Na ciepłym serowym placku układamy mięso i przykrywamy warstwą pieczarek. Zwijamy w roladę i zapiekamy
    25 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Pieczarki Pierś z kurczaka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować