Rolada serowa

0 (0 ocen)

Dosyć często ją robię a jakoś tak się złożyło, że nie opublikowałam jej na blogu. Jeśli chodzi o farsz do rolady to możemy eksperymentować i dodawać swoje ulubione składniki.

Składniki:

  • 400 g sera żółtego w kawałku (hermetycznie pakowany)
    100 g serka topionego z słonecznikiem
    2 ogórki konserwowe
    1 jajko ugotowane na twardo
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    kawałek czerwonej papryki
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: serek topiony przełożyć do miseczki dodać majonez i rozetrzeć. Ogórki, jajko i paprykę pokroić w drobną kostkę i razem z szczypiorkiem dodać do serka.Wymieszać i doprawić do smaku.
    Ser w foli włożyć do wody i na średnim ogniu podgrzewać (nie gotować) około 20 minut (zależy od sera)do momentu aż ser będzie mięciutki. Od czasu do czasu ser odwrócić by równo się nagrzewał. Gorący ser przełożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 centymetra. Rozłożyć farsz i zwinąć roladę. Roladę owinąć w papier na którym był rozwałkowany ser i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować