Rolada bananowa

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje potrawy i ciasta bardzo smakują mojej rodzinie i przyjaciołom.

Składniki:

  • ● kostka margaryny
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● 2 łyżeczki kakao
    ● galaretka
    ● 2 op. herbatników
    ● 5 dużych kwadratowych wafli
    ● 5 bananów
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rolada bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 szklanki wody zagotowujemy,
    wsypujemy cukier
    puder, a następnie margarynę.
    Mieszamy, aż się rozpuści.
    Wlewamy rozpuszczoną
    w szklance wody galaretkę.
    Wsypujemy kakao, a następnie
    wkruszamy herbatniki
    i 2 wafle. Zagotowujemy na
    małym ogniu, mieszając.
  • 2. Gorącą masę wykładamy
    na pozostałe 3 wafle. Pośrodku
    układamy w jednej linii
    banany. Zwijamy w rulon.
    Kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować