Rogaliki orzechowe z nutellą

0 (0 ocen)

Są wybornym smakołykiem dla dzieci oraz dorosłych.

Składniki:

  • Orzechy np. włoskie (na oko)
    1 kg maki
    3 żółtka
    kostka masła lub margaryny
    1/2 szk cukru pudru
    2 łyżki śmietany
    1 op cukru waniliowego
    nutella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki orzechowe z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zmielić wymieszać z reszta składników i zagnieść kruche ciasto.
    Odstawić na pół godz do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy (zrobić duże koło) wycinać trójkąty. Każdy trójkąt posmarować nutella, zwijać od szerszego końca aż do najcieńszego. Układać na natłuszczonej lub wyłożonej pergaminem blasze, Formować półksiężyce. Piec aż do zrumienienia (15-20 min) w temp 180st. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować