Rafaello z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, można dodać troszkę cukru waniliowego i ewentualnie 2 łyżki maki ziemniaczanej żeby budyń był gęściejszy.
Budyń studzimy.
2.Między czasie w rondelku topimy 2 łyżki masła i 2 łyżki cukru oraz cukier waniliowy (całe opakowanie chyba że wcześniej dodałysmy do budyniu).Gdy to się rozstopi dodajemy 100g kokosu i na lekkim gazie rumienimy intensywnie mieszając żeby kokos się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia.
3.MASA:
Kostkę masła ucieramy i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Gdy masa się połączy dodajemy 200g kokosu i 100g migdałów ew. troszkę migdałów zostawiamy na dekorację. Wszystko razem mieszamy łyżką.
4.Na blaszce układamy krakersy - smarujemy masa - znów krakersy - znów masa - krakersy - na wierzch masa i posypujemy wcześniej zrumienionym wystudzonym kokosem.
Chłodzimy w lodówce co najmniej 6 godzin.
Komentarze