RAFAELLO

4.5 (142 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki

Składniki:

  • PRODUKTY:
    *2 szklanki mleka
    *0,5 szklanki cukru- zagotować z 2 szklankami mleka

    *0,5 szklanki mleka
    *3 łyżki mąki zwykłej
    *2 łyżki mąki kartoflanej
    *3 żółtka- te składniki wymieszać dokładnie ze sobą

    *1,5 kostki masła
    *1 szklanka adwokata
    *105 szt. herbatników (tj.7 warstw 3x5=15 na warstwę)
    *kokos do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Do gotującego się mleka z cukrem wlać mieszankę- mleko, mąki,
    żółtka-ugotować budyń i ostudzić.
    Do ostudzonego budyniu dodawać po troszkę masło. Pod koniec dodać
    adwokata- wlewać powoli i mieszać. Rozłożyć herbatniki, posmarować
    masą pierwszą warstwę i tak aż do 7 warstwy, następnie obsypać placek
    z każdej strony kokosem. Wynieść do chłodnego miejsca- jeść najlepiej
    na drugi dzień jak nawilgnie. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować