Quinoa w sałatce z kurczakiem, mozzarellą i owocem granatu

4.5 (191 ocen)

  • Łatwy

Egzotyczna sałatka w której spotykają się cierpkie, kwaskowate smaki cytryny i cebulki wraz ze słodkimi rodzynkami i orzeźwiającym granatem. Lekka, wyszukana, po prostu pyszna.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza quinoa: 100 gramów
    - pierś z kurczaka pojedyncza: 1 sztuka
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżka
    - sól: 2 szczypty
    - papryka zielona mała: 1 sztuka
    - mozzarella kulka: 1 sztuka
    - granat ziarenka: 4 łyżki
    - migdały w płatkach: 3 łyżki
    - czerwona cebula: 0.25 sztuki
    - rodzynki: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - kumin: 0.5 łyżeczki
    - olej: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Quinoa w sałatce z kurczakiem, mozzarellą i owocem granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Quinoa z mozzarellą i migdałami 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Piersi z kurczaka kroimy w drobne kawałki, obsypujemy słodka papryką w proszku i solą i na małej ilości oleju smażymy na patelni.
  • Sałatka z quinoa 2. W misce mieszamy ze sobą ugotowaną wcześniej kaszę, kumin, usmażonego kurczaka, pokrojoną paprykę, cebulę, rodzynki, ziarna granatu i mozzarellę w kawałkach. Polewamy sokiem z cytryny, posypujemy migdałami. Podajemy na ciepło lub zimno- wedle upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować