PUSZYSTY BISZKOPT

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

zawsze się udaje!!!

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szkl. cukru
    1 op. cukru waniliowego
    3 łyżki mąki krupczatki
    3 łyżki mąki ziemnieczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju

    3-4 łyżeczki kakao-jeśli ma być ciemny biszkopt
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Pieczeń Jajko

Puszysty biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt-ubijanie jajek z cukrem 1. Ubić jajka z cukrem na puch. Osobno wymieszać suche składniki.
  • Biszkopt-dosypywanie mąki. 2. Przesiewać mąkę do masy jajecznej i delikatbie mieszać, dolewac olej.
  • Biszkopt-przelewanie ciasta na blachę 3. Przelać ciasto na blachę.
  • Biszkopt-upieczony 4. Piec w temp. 180 *C ok. 35-40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest wypieczone.

Porady

Biszkopt jest wypieczony jeśli wierzchnia skórka się marszczy, a boki odchodzą od pergaminu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jajka Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować