Nowa wersja racuchów

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Moje ulubione jedzonko to racuchy jabłkowe z dodatkiem jogurtu naturalnego.Tradycyjny przepis urozmaiciłam dodając jogurt naturalny lub wersję z powidłami i jogurtem naturalnym.Bardzo smaczne słodkie danie ,łatwe do zrobienia i tanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 8-10 jabłek lub powidła śliwkowe
    1 i 1/2 szklanki mąki
    2 jaja
    2 opakowania jogurtu naturalnego typu greckiego(1000 gram)
    1/3 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Nowa wersja racuchów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nowa wersja racuchów 1. Jabłka trę na tarce o grubych oczkach
    W osobnym naczyniu robię ciasto-do mąki dodaję jajka,sypkie produkty i jedno opakowanie jogurtu naturalnego.
    Miksuje to aby powstało jednolite lejące ciasto -dodaje do ciasta jabłka i mieszam łyżką.
    Smażę na patelni na rozgrzanym oleju -łyżką nabieram porcje na racuchy.
    Zarumienione ciepłe racuchy (ułożone na talerzu)smaruję jogurtem naturalnym(Ci którzy lubią mocno słodkie dania polecam posypać jeszcze po wierzchu cukrem).
    Pyszne są też te racuchy w wersji z powidłami śliwkowymi zamiast jabłek-po prostu nie dodajemy jabłek do ciasta ale gotowe racuchy smarujemy po wierzchu powidłami a wszystko inne jest tak samo jak w wersji z jabłkami.
    Racuchy najsmaczniejsze są ciepłe i świeże -fajne jest połączenie gorących racuchów z zimnym jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować