Puree z kalafiora i duszona wieprzowina

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

mięso i leciutkie puree z kalafiora przepis na puree http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puree-z-kalafiora-1

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 600 g wieprzowiny (szynka)
    szczypta chili w płatkach
    2 ząbki czosnku
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka octu jabłkowego
    2 szkl wody
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puree z kalafiora i duszona wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić mięso z obu stron.
    Przełożyć do garnka do duszenia przepłukać patelnię i to również dodać do mięsa. Dodać przyprawy i ocet oraz czosnek. Dusić mięso do miękkości . ok 45-50 min. Sos odparować lub w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Podawać z puree z kalafiora

Porady

http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puree-z-kalafiora-1

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować