Pulpety w cebulowo-pieczarkowym sosie

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Pulpeciki w gęstym sosie.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    kasza manna 2 łyżki
    mąka do obtaczania
    cebula 3,5 sztuki
    pieczarki 15 sztuk
    przyprawa kuchenna
    liść laurowy 1-2 sztuki
    ziele angielski
    koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety w cebulowo-pieczarkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać kasze mannę, drobno pokrojoną połówkę cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Formować pulpety i obtaczać w mące.

    Pozostałą cebule obrać, pokroić w plastry. Pieczarki umyć, pokroić w plastry albo na ćwiartki.

    Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i zeszklić. Następnie dodać pieczarki i razem przesmażyć.

    Przełożyć do rondla, podlać sporą ilością wody, liść laurowy i ziele angielskie. Dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
    Włożyć przygotowane pulpety, doprawić do smaku i dusić razem ok. 15 minut. można doprawić przyprawą kuchenną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować