Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym

4.51 (176 ocen)

  • 40 min

Gdy na stole pojawi się pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym wszyscy poczują się jak by byli na przyjęciu królewskim .

  • 40 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości pstrąg
    1 bułka kajzerka
    250 ml mleka
    150 ml kaszy manny
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    2 jajka
    koperek suszony
    1 paczka żelatyny
    sól , ,przyprawa uniwersalna do
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pstrągi umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Następnie delikatnie całego pstrąga wypatroszyć wzdłuż brzucha. Oddzielić mięso od skóry, starając się nie uszkodzić skóry.
    2. Następnie wypatroszone mięso z ryby mielimy wraz z bułka moczoną w mleku przez maszynkę na drobnych sitach . Dodajemy po kolei kaszę mannę kukurydzę , białka ubite na pianę , koperek. Wszystko wyrabiamy do momentu powstania jednolitego farszu .
    3. Po wyrobieniu doprawiamy według gustu solą i ,przyprawa uniwersalna.
    4.Nafaszerowane pstrągi zwijmy w folię aluminiową i gotujemy w wodzie na wolnym ogniu ok 7 min . Po czym ugotowane ryby kładziemy na półmiski które według gustu dekorujemy i zalewamy schłodzoną żelatyną i zostawiamy do stężenia .

Porady

Aby Pstrąg wyglądał efektywnie nie odcinamy głów ryb .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować