Pstrąg faszerowany w bukiecie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pstrągi umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Następnie delikatnie całego pstrąga wypatroszyć wzdłuż brzucha. Oddzielić mięso od skóry, starając się nie uszkodzić skóry.
2. Następnie wypatroszone mięso z ryby mielimy wraz z bułka moczoną w mleku przez maszynkę na drobnych sitach . Dodajemy po kolei kaszę mannę kukurydzę , białka ubite na pianę , koperek. Wszystko wyrabiamy do momentu powstania jednolitego farszu .
3. Po wyrobieniu doprawiamy według gustu solą i ,przyprawa uniwersalna.
4.Nafaszerowane pstrągi zwijmy w folię aluminiową i gotujemy w wodzie na wolnym ogniu ok 7 min . Po czym ugotowane ryby kładziemy na półmiski które według gustu dekorujemy i zalewamy schłodzoną żelatyną i zostawiamy do stężenia .
Porady
Aby Pstrąg wyglądał efektywnie nie odcinamy głów ryb .
Komentarze