Przystawka z ziemniaków

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Bardzo proste danie, ze składników, które zawsze mamy pod ręką. W trakcie jedzenia jest coraz lepsze.

  • 15 min

Składniki:

  • ugotowane ziemniaki
    cebula
    śmietana
    słodka papryka w proszku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przystawka z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane w całości ziemniaki (można gotować w łupinach a potem obrać, mogą być z wczorajszego obiadu) kroimy na plasterki i podsmażamy na oleju tak jak lubimy. Cebulę siekamy i mieszamy z solą, czekamy chwilę aż zwiędnie. Wykładamy na talerz ziemniaki, polewamy śmietaną, posypujemy cebulką i posypujemy słodką papryką, solą.

Porady

1). ziemniaki można gotować w łupinach a potem obrać, mogą być z wczorajszego obiadu 2). Danie możemy urozmaicać poprzez posypywanie go koperkiem, szczypiorem czy natką ale mi najlepiej smakuje w wersji podstawowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować