Smaczna,szybka i prosta w wykonaniu potrawka z makaronu,pieczarek i szpinaku.
30 min
Składniki:
450 gr szpinaku mrożonego,400 - 500 gr pieczarek i 250 gr.makaronu świderki, czosnek, przyprawy - sól ,pieprz i odrobine przyprawy Kucharek.olej do smażenia ,czosnek granulowany
Potrawka ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.szpinak rozmrozic i podsmażyc na oleju ,dodac pokrojony czosnek ( 3 ząbki) i czosnek granulowany, pieczarki obrac ,pokroic w plastry i podsmażyc , dodac przyprawy i połączyc ze szpinakiem.Jeszcze razem chwile poduśic .Makaron ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju aby makaron sie nie posklejał .Ugotowany makaron przepłukac zimna wodą,nastepnie nałożyc na tależ i polac szpinakiem.
Komentarze