Potrawka z grilla

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ten pomysł podkradłam teściowej, ale zrobiłam troszkę w innej wersji.

  • 3 godz.

Składniki:

  • około 1,5 kg łopatki (lub 4 pojedyczne filety z kurczaka)
    5 dużych pieczarek
    2 duże cebule
    1por ( lub 2 papryki czerwone)
    przyprawa czerwona Delicat Knorra
    mała łyżeczka chilli
    3 - 4 ząbki czosnku
    pieprz, sól
    0,5 szklanki oleju / oliwy
    tacki aluminiowe na grilla
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka Grill

Potrawka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynowanie mięsa:
    Łopatkę kroimy na kostkę ( małe kawałki jak do gulaszu). W misce mieszamy 4 łyżki przyprawy Delicat, pieprz, sól, wyciśnięte ząbki czosnku, chilli i trochę oleju. Mieszankę wylewamy na mięso i dobrze je nacieramy. Odstawiamy.
  • 2. Międzyczasie kroimy cebulę na kostkę, pieczarki w talarki i pora w krążki.
  • 3. Warzywa wrzucamy do mięsa, dodajemy pozostały olej i wszystko mieszamy. Odstawiamy na co najmniej godzinę.
  • 4. Wyjmujemy naszą potrawkę na tacki aluminiowe i stawiamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy około 30 min. aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu spryskujemy wodą żeby się nie przypalało. Podajemy z surówką.

Porady

Można przykryć tacki folią aluminiową, gdy nie posiadamy zamykanego grilla.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Łopatka Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować