Pomarańcze i cytryny nadziewane galaretką

4.5 (148 ocen)

Cząstki pomarańczy wypełnione galaretką są idealne na deser. Wspaniały rarytas dla dzieci.

Składniki:

  • 1 pomarańcza
    1 cytryna
    Galaretka czerwona i zielona
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pomarańcze i cytryny nadziewane galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie usunąć miąższ. Rozpuścić galaretki w 1 szklance wody. Wydrążone połówki owoców napełnić galaretkami po czym zostawić w lodówce do zastygnięcia. Następnie pokroić owoce w cząstki.

Porady

Można użyć innych kolorów galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować