Leniwe pierogi

0 (0 ocen)

Jest to szybka i łatwa do zrobienia potrawa. Można ją podać na drugie danie.

Składniki:

  • Twaróg 1kg
    jaja 4 szt.
    mąka pszenna (wrocławska ) 500-530g
    masło do polania
    bułka tarta
    cukier
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Leniwe pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg niekwaśny przepuścić przez maszynkę. Do sera dodać żółtka, wymieszać. Ubić pianę z białek, połączyć z serem i dodawać stopniowo mąkę. Formować z ciasta serowego wałki o średnicy ok. 3cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę. Krajać ukośnie kluski i natychmiast gotować. Ugotowane leniwe pierogi wyjmować łyżką cedzakową, posypać zrumienioną tartą bułką i polać stopionym masłem. Posypać cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować