polewa

  • wyświetlono: 1716 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 1

Polewa z żelatyną i śmietaną, na którą przepis pochodzi z 'Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji"

0067Komunia

Składniki

13 dag margaryny
5 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
2 łyżki wody
1 łyżka żelatyny
5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

polewa

  • 1. W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po 1 łyżce) śmietanę. Całość roztrzepać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieżelatynaśmietanakakaopolewasiostra Anastazjaprzepisy siostry anastazjipolewa ze śmietaną

Komentarze

Podobne przepisy

mirror glaze- lustrzana polewa

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Mirror glaze- lustrzana polewa

Bardzo prosty i efektowny sposób...

polewa czekoladowa do ciasta

Dodane przez: mariosylwia

Polewa czekoladowa do ciast

To polewa, którą zawsze polewam...

Polewa czekoladowa

Dodane przez: Kasia84

Polewa czekoladowa

Szybka w wykonaniu, zawsze się...

Ekspresowa polewa do ciast

Dodane przez: Beata12

Ekspresowa polewa do ciast

Oto najszybciej robiąca się polewa...

polewa

Dodane przez: Klaudia0318

Polewa kakowa

Polewa czekoladowa - łatwa i dobra.

image-14qpjhy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Polewa czekoladowa

Z polewą czekoladową zawsze miałam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE