polewa

4.95 (155 ocen)

Polewa z żelatyną i śmietaną, na którą przepis pochodzi z 'Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji"

Składniki:

  • 13 dag margaryny
    5 łyżek cukru pudru
    3 łyżki kakao
    2 łyżki wody
    1 łyżka żelatyny
    5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

4.95 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Polewa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po 1 łyżce) śmietanę. Całość roztrzepać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kasza Śmietana Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować