polewa

5 (174 ocen)

  • 10 min

lśniąca

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki mleka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki kakao
    100 g masła albo margaryny
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki Polewa

Polewa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem przegotować.
  • 2. Dodać kakao i masło - dobrze wymieszać - NIE GOTOWAĆ.
  • 3. Rozprowadzić na wierzchu ciasta.

Porady

Ta porcja wystarcza na tortownicę albo mniejszą blachę. Jeżeli chcemy mieć więcej polewy proponuję przygotować polewę z 1,5 albo podwójnej porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować