• 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szukasz nowego przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe.
Polędwiczki zatopione z zupie cebulowej z nutką chińską moja rodzina zawsze się nim zachwyca.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 6 cebul
    • 62 g Francuskiej zupy cebulowej
    • 78g fix do potraw chińskich
    • 2 szk. wody
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • cebula 2. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego a na oleju od smażenia mięsa, smażę obrane pokrojone w plasterki cebule. Cebule po usmażeniu układam na mięsie.
  • sos 3. Zupę cebulową w proszku oraz fix do potraw chińskich rozrabiam w dwóch szklankach wody i polewam mięso.
    Piekę w nagrzanym piekarniku pod przykrycie 40 minut w 180 °C.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować