Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki, która sprawia, że danie jest aromatyczne. Wszystko pieczone w jednym naczyniu w piekarniku, szybkie, proste przygotowanie. Daj się skusić.
Polędwiczki z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie obsmażam na rozgrzanym oleju
2.2. Ketchup, majonez, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy, oregano, paprykę wędzoną, sól, mieszam wszystko razem w naczyniu
3.3. Cebulę obieram, kroję w piórka. Pieczarki kroję w plasterki.
4. Mięso partiami układam w naczyniu żaroodpornym, smaruję sosem, układam cebulę, pieczarki i ponownie mięso, aż do wyczerpania składników.
5. Mięso piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
Komentarze