Polędwiczki z pieczarkami i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki, która sprawia, że danie jest aromatyczne. Wszystko pieczone w jednym naczyniu w piekarniku, szybkie, proste przygotowanie. Daj się skusić.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 3 cebule.
    • 200 g pieczarek
    • 6 łyżek ketchupu
    • 4 łyżki majonezu
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1 łyżeczka papryki wędzonej
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie obsmażam na rozgrzanym oleju
  • sos 2. 2. Ketchup, majonez, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy, oregano, paprykę wędzoną, sól, mieszam wszystko razem w naczyniu
  • grzyby 3. 3. Cebulę obieram, kroję w piórka. Pieczarki kroję w plasterki.
    4. Mięso partiami układam w naczyniu żaroodpornym, smaruję sosem, układam cebulę, pieczarki i ponownie mięso, aż do wyczerpania składników.
    5. Mięso piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
  • danie 4. 6. Gotowe, podaję z ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować