Placuszki z papryką, cukinią i szynką

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 5 osób

Pyszna, kolorowa przekąska. Idealna na kolacje czy śniadanie, ale nie tylko.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki: ( z tej porcji wychodzi mi 6-8 placuszków)
    ½ małej papryki czerwonej i żółtej,
    1 mała cebula czerwona,
    kawałek cukinii ( 5-6 cm)
    4 średnie jajka,
    ok. 50 ml mleka,
    ok. 50 g starego żółtego sera,
    ok. 40 g bułki tartej,
    3-4 plasterki szynki konserwowej,
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Placuszki z papryką, cukinią i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, cebulę i szynkę kroimy w kostkę. Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem, następnie dodajemy resztę składników i razem mieszamy ( jeśli wydaje nam się że masa jest za rzadka to dodajemy odrobinę bułki tartej) i smażymy placuszki do zarumienienia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować