Pyszna, kolorowa przekąska. Idealna na kolacje czy śniadanie, ale nie tylko.
20 min
Dla 5 osób
Składniki:
Składniki: ( z tej porcji wychodzi mi 6-8 placuszków)
½ małej papryki czerwonej i żółtej,
1 mała cebula czerwona,
kawałek cukinii ( 5-6 cm)
4 średnie jajka,
ok. 50 ml mleka,
ok. 50 g starego żółtego sera,
ok. 40 g bułki tartej,
3-4 plasterki szynki konserwowej,
sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku,
Placuszki z papryką, cukinią i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę, cebulę i szynkę kroimy w kostkę. Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem, następnie dodajemy resztę składników i razem mieszamy ( jeśli wydaje nam się że masa jest za rzadka to dodajemy odrobinę bułki tartej) i smażymy placuszki do zarumienienia. Smacznego!
Komentarze