placuszki marchwiowo - jabłkowe

4.99 (198 ocen)

jesienne placuszki

Składniki:

  • 280g mąki pszennej
    20g mąki ziemniaczanej
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    60g cukru
    szczypta soli
    2 średnie tarte marchwie
    2 jajka
    skórka otarta z cytryny
    200 ml mleka
    1 łyżka oleju
    1 duże tarte jabłko
Wystaw ocenę:

4.99 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Placki

Placuszki marchwiowo - jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o średnich oczkach.
  • 2. Obie mąki, sól, proszek wsypujemy do miski; mieszamy.
  • 3. W drugiej misce miksujemy jajka z olejem, mlekiem i cukrem. Dodajemy startą marchew, jabłko oraz skórkę z cytryny; mieszamy.
  • 4. Łączymy suche składniki z mokrymi i delikatnie przez chwile mieszamy tak tylko żeby się ze sobą połączyły.
  • 5. Łyżką nabieramy ciasto (1 łyżka na każdy placuszek) i smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować