1.Składniki na ciasto zagniatamy (ciasto nie powinno się kleić do rąk) i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 30 minut. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekaną papryczkę i czosnek. Następnie dodajemy pieczarki i również chwilę smażymy. Kiedy pieczarki się lekko podduszą dokładamy mięso i smażymy aż się zetnie, po czym dodajemy przekrojoną na pół, a następnie w plasterki cebulę i smażymy aż całość się dobrze wysmaży. Doprawiamy pozostałymi składnikami do smaku i dodajemy śmietanę.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na blachę do pizzy, a następnie nakłuwamy je widelcem. Na ciasto przekładamy sos i posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 250 stopni na około 15 minut. Świetnie smakuje w połączeniu z sosem czosnkowym.
Komentarze