Pizza z domowego pieca

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pizzę zawsze robię dla mojej rodziny. Wszyscy ją uwielbiają.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    Jajko
    200 ml letniej wody
    Pół kostki drożdży
    2 łyżeczki soli
    pół łyżeczki cukru

    Dodatkowo:

    Kiełbasa, ser żółty, papryka, ogórek kiszony, pieczarki, cebula

    Sosy:

    Sos czosnkowy:

    Czosnek, śmietana, jogurt naturalny, oregano, przyprawy

    Sos pomidorowy:

    Ketchup, koncentrat, przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z domowego pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto pozostawione do wyrośnięcia 1. Z podanych składników wyrabiać ciasto. Najlepiej drożdże i jajko wyjąć wcześniej z lodówki. Po wyrobieniu ciasta zostawić na co najmniej godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować i ułożyć na blachę. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć kiełbasę, paprykę, ogórka, pieczarki i cebulę. Posypać serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut.
  • 2. Sos:
    Czosnek wraz z jogurtem zmieszać ze sobą. Dodać czosnek, przyprawy, wymieszać.

Porady

Jest to moje popisowe danie. Smakuje wyśmienicie i można wykorzystać produkty z lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z domowego sera

To może cię zainteresować