Sernik z domowego sera

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasta to moja specjalność. Ten sernik robi się szybko.

Składniki:

  • ● 2 l mleka
    ● 5 jajek
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● 1/2 l śmietany
    ● kostka masła lub margaryny
    ● cukier waniliowy
    ● 5 dag rodzynek
    ● 2 dowolne galaretki
    ● op. okrągłych biszkoptów
    ● maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik z domowego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Maliny myjemy i osączamy.
  • 2. Śmietanę dokładnie miksujemy z jajkami na jednolitą masę. Mleko zagotowujemy. Wlewamy masę jajeczną. Gotujemy, aż oddzieli się ser. Odcedzamy i studzimy.
  • 3. Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce sera. Wsypujemy rodzynki, mieszamy.
  • 4. Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Wykładamy masę serową. Układamy maliny i zalewamy galaretką.

Porady

RADY Barbary Grudzień Na spód można też użyć pokruszonych herbatników lub upiec cienki biszkopt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały Truskawki

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować