Pitelnia czyli pizza z patelni

5 (1 ocen)

  • 45 min

Przepis powstał w warunkach akademickich jaki pomysłowe wykorzystanie wszystkiego co ma się w lodówce.

  • 45 min

Składniki:

  • ok. 4 szklanek mąki
    szklanka mleka
    pół szklanki wody mineralnej gazowanej
    sól, pieprz
    dowolne dodatki (kukurydza, szynka, pieczarki, ogórek)
    ser żółty
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ciasto naleśnikowe

Pitelnia czyli pizza z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka i wody wyrabiamy ciasto naleśnikowe i dodajemy do niego pokrojone w kostkę składniki i doprawiamy przyprawami. Wszystko wylewamy na patelnię i smażymy z jednej strony, a następnie ostrożnie, ale szybki ruchem odwracamy na druga stronę i również chwilę smażymy. Gotową pizzę posypujemy startym serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować