Piszinger -andrut z masą chałwową

4.5 (196 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Pyszny andrut przekładany masą chałwową ...smak dzieciństwa...

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 paczka wafli kwadratowe lub okrągłe,3 całe jajka,15 dag cukru,20 dag chałwy,1 kostka masła,0,5 kostki margaryny,2-3 łyżki ciemnego kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty

Piszinger -andrut z masą chałwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na parze wodnej mikserem ubijać jajka z cukrem przez ok 20 min ,uważać aby nie była za wysoka temperatura żeby jajka się nie ścięły !Masło z margaryną utrzeć również mikserem .Do masła z margaryną dodawać po łyżce przestudzone jajka wciąż ubijać (delikatnie),dodać rozdrobniona chałwę ucierać na koniec dodać przesiane kakao .Masą przekładać każdy andrut,zawinąć w folie ,najlepiej położyć na niego coś ciężkiego aby wszystko się ładnie dokleiło :),andrut musi się przegryźć najlepiej cała noc .
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa Masa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować