Pierś kurczaka z pieczarkami zapiekana serem :)

4.5 (188 ocen)

Doskonała i sprawdzona wielokrotnie propozycja na filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem. Przekonaj się! Idealny przepis na szybkie danie..

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    5-7 pieczarek
    1 cebula
    majonez
    20 dag sera żółtego
    czosnek granulowany lub świeży
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z pieczarkami zapiekana serem :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić, posypać czosnkiem granulowanym lub wyciśniętym.Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów nakładamy majonez w zależności od wielkości piersi.
    Po nałożeniu majonezu wystarczy teraz tylko nałożyć grubą warstwę startego sera.
    Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200 stopni).
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować