Pierś z kurczaka na miętowo

4.51 (170 ocen)

  • 60 min

Jest lato jest świeża mięta, jest bazylia ... piersi nie brakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • - 0,5 kg piersi z kurczaka;
    - 0,5 szklanki świeżej mięty;
    - 0,5 szklanki świeżej bazylii;
    - 0,5 łyżeczki mielonej chili (najlepsza świeża, roztarta w moździerzu);
    - 5 łyżek oliwy z oliwek (można zastąpić olejem);
    - sól.
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka na miętowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy. Osuszamy ręcznikiem papierowym,.
    Kroimy na skos w cienkie plastry. Oprószamy solą i chili.
  • Marynata miętowa dla piersi 2. Przygotowujemy marynatę.
    Siekamy miętę i bazylię (ale nie za drobno). Wrzucamy do miski i łączymy z oliwą.
    Piersi taplamy w marynacie i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
  • Bardzo miętowo-bazyliowo 3. Smażymy mięso z marynatą na średnim ogniu po 4 min. z każdej strony (nie zapomnij o poruszaniu patelnią).

Porady

Miętowy przysmak to afrodyzjak..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować