Pierogi z mięsem i jarzynami

0 (0 ocen)

Troszkę inny smak pierogów ale mi bardzo smakują oraz pyszny wywar na smaczną zupę. Polecam

Składniki:

  • Na ciasto:
    3 szklanki mąki
    3/4 szklanki gorącej wody
    1 jajko
    100 ml oliwy
    szczypta soli
    Na farsz:
    ok. 1,3 kg karczku
    4 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    0,5 selera
    1/2 pora
    2 cebule
    1 koperek
    2 jajka
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka masła
    3 liście laurowe
    2 ziele angielskie
    ziarenka czarnego pieprzu
    sól
    vegetta
    pieprz mielony
    Dodatkowo:
    20 dag boczku
    1 cebula


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem i jarzynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z mięsem 1. Mięso umyć. Dać do garnka z wodą i na małym gazie gotować. W czasie gotowania usunąć szumowiny. Marchew, pietruszkę,seler, por, ząbek czosnku obrać, umyć i wrzucić do gotującego się mięsa. Do wywaru dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka czarnego pieprzu doprawić do smaku solą, pieprzem, vegettą. Jedną cebulę nie obierać i przypalić ją nad płomieniem dodać do wywaru. Gotować do miękkości. Mięso i jarzyny wyciągnąć z wywaru, odczekać aż się wystudzi. Maszynką do mięsa przemielić mięso razem z jarzynami. Cebulę oraz 3 ząbki czosnku pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na maśle, koperek posiekać. Dodać do mięsa z jarzynami. Do farszu wbić jajka dobrze wymieszać i doprawić do smaku.
  • 2. Przesiać mąkę do miski wlać gorącą wodę i oliwę wymieszać. Dodać jajko szczyptę soli i dokładnie wyrobić miękkie elastyczne ciasto. Odstawić na chwilkę pod przykryciem żeby ciasto odpoczęło. Ciasto cienko rozwałkować
    wykrawać kółka. Pośrodku nakładać farsz i zlepiać pierogi. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Wrzucać pierogi i gotować do miękkości.
  • 3. Cebulę obrać. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Ugotowane pierogi okrasić usmażonym boczkiem z cebulką. Smacznego!

Porady

Z wywaru który pozostał mi z gotowania mięsa z jarzynami robię zawsze jakąś smaczną zupkę wtedy nic mi się nie marnuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować