PIERNIKOWA PYSZNOŚĆ

4.5 (168 ocen)

  • 45 min

Szybkie proste ciasto

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki
    BISZKOPT
    8 jajek
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao
    MASA
    litr wody
    2 opakowania pierniczków
    3 budynie
    2 galaretki cytrynowe
    1,5 kostki margaryny
    szklanka cukru
    DODATKOWO
    polewa czekoladowa
    kokos
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernikowa pyszność - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno. Do żółtek dodać 4 łyżki wody gorącej i wymieszać. Dodać do białek. Mieszać. Następnie cukier i mieszać dłuższą chwilkę. Na koniec mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na brytfankę i upiec. Zimne przekroić na pół.
    MASA:
    Woda wlać do garnka, dodać cukier i zagotować. Budynie wymieszać w szklance wody i wlać na gotującą się wodę. Wyłączyć i wsypać galaretki i wymieszać. Ostudzić. Margarynę rozmiksować i dodawać po łyżce budyniu.
    PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    biszkopt-pół masy- pierniczki- masa- biszkopt - polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować