Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Można je podawać z ziemniakami i surówką.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka,
    1,5 cebuli,
    1 pęczek natki pietruszki,
    100 ml oleju,
    1/2 łyżki papryki ostrej mielonej,
    1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    oliwa do smażenia,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka myjemy i osuszamy. Ostrym nożem trybujemy udka, usuwając wszystkie kości.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Na każdy płat mięsa kładziemy porcję cebuli oraz porwaną na mniejsze kawałki natkę pietruszki. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Mięso zwijamy w roladki i dokładanie związujemy nićmi. Skórę nacieramy dookoła papryką mieloną, przyprawę uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu.
  • 4. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy olejem. Rękaw związujemy i układamy na blaszce. Pieczemy 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować