Pieczone kęski z dyni

5 (155 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Pyszna, zdrowa przekąska. Rewelacyjnie smakuje z różnego rodzaju sosami np. czosnkowym. Może być też fajnym dodatkiem do obiadu zamiast ziemniaków.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • mała dynia Hokkaido,
    sól,
    zioła prowansalskie,
    oliwa z oliwek do skropienia
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczone kęski z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przekroić na pół, łyżką wydrążyć środek z pestkami. Pokroić dynię w półksiężyce o grubości około 1 centymetra, a następnie na mniejsze kawałki. Gotowe kawałki skropić oliwą, posypać sola i ziołami.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć kawałki dyni . Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować