Pieczarkowo-selerowa

5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest to bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka (tylko ok. 30 minut). Wszyscy nasi gościezawsze ją zachwalają.

Składniki:

  • ● 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych
    ● 1 litrowy słoik selera białego marynowanego ciętego
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasolki
    ● 8 ugotowanych jajek
    ● garść posiekanej natki pietruszki
    ● garść posiekanego szczypiorku
    ● 1 duże kwaskowate jabłko
    ● 1 mała cebula
    ● do przyprawienia: majonez, musztarda, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pieczarkowo-selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki osączamy i kroimy
    w grubą kostkę, selera, kukurydzę
    i fasolkę również osączamy
    na sitku. Fasolkę opłukujemy
    zimną wodą.
  • 2. Jabłko, cebulę i jajka obieramy,
    kroimy w drobną kostkę. Dodajemy drobno posiekaną
    natkę pietruszki i szczypiorek.
    Łączymy z majonezem i przyprawiamy
    do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować