- Słoik selera konserwowego
- Puszka kukurydzy
- 6 jaj
- 4-5 grubszych plastrów szynki (może być konserwowa, lub inna, ja dałam szynkę z indyka)
- 6 jaj
- 4-5 ogórków konserwowych
- 2-3 łyżki majonezu w zależności od upodobań
- szczypior z dymki
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka selerowa
1.
Na początek gotujemy jajka na twardo ok 10 min, potem je obieramy i kroimy na drobne kawałeczki. Następnie osączamy seler z zalewy i odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Wrzucamy do miski razem z jakiem, potem kroimy pozostałe składniki w kostkę: szynkę, ogórki konserwowe oraz szczypiorek na drobne kawałki. Na koniec osączamy kukurydzę z zalewy i odciskamy, Wrzucamy wszystko do miski i mieszamy z majonezem. Aby sałatka miała lepszy smak, dodajemy soli i pieprzu, po czym mieszamy sałatkę. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki w celu "przegryzienia" się smaków.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze