Pieczarki zapiekane w śmietanie

4.49 (196 ocen)

  • 35 min

Świetny dodatek do mięsa

  • 35 min

Składniki:

  • 80 dag pieczarek
    4 cebule
    2 żółtka
    1 szkl śmietany 18%
    15 dag mozzarelli lub goudy
    sól pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki Ser

Pieczarki zapiekane w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Odparować.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Żółtka rozbełtać, połączyć ze śmietaną. Zalać pieczarki, lekko przemieszać. Posypać startym serem.
    Zapiekać 20 minut w 180 st.

Porady

Jeśli mozzarella jest w kulkach, to należy pokroić ją w plastry i ułożyć na pieczarkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Sery Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować