Pieczarki nadziewane metką

4.48 (149 ocen)

  • 15 min

Pyszna przekąska gotowa w 15 minut

  • 15 min

Składniki:

  • 15 dużych pieczarek
    400 gram metki cebulowej
    2 łyżeczki musztardy
    pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki nadziewane metką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, obciąć trzonki, które posiekać i podsmażyć na łyżce masła.
    Metkę wymieszać musztardą i usmażonymi trzonkami, doprawić.
    Masą nadziać kapelusze grzybów.
  • 2. Dużą blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć pieczarki.
    Piec 30 minut w 170 st. C.

Porady

Do nadzienia można dodać posiekany koperek lub natkę pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować