Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą jaglaną

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie pieczarki nafaszerowane mięsem mielonym i kaszą jaglaną świetnie sprawdzą się jako smaczna przystawka.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 sporych pieczarek
    1 mała cebula
    3 łyżki oliwy z oliwek
    50 gram kaszy jaglanej
    100 gram mięsa mielonego z indyka
    słodka papryka mielona
    ostra papryka mielona
    ser żółty do posypania
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, wyłamujemy ogonki. Kapelusze oprószamy od środka pieprzem i solą, a ogonki kroimy w drobną kostkę. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

    Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy mięso, solimy i posypujemy papryką. Mieszamy i smażymy kilka minut. Doprawiamy dużą ilością pieprzu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.

    Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować