Faszerowane pieczarki mięsem mielonym

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne, pikantne i proste danie na domowe przyjęcia domowe lub na kolacje

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 bardzo dużych pieczarek
    400 g mięsa mielonego
    1 papryczka chili
    1 mała cebulka
    2 ząbki czosnku
    10 listków świeżej mięty
    2 łyżeczki koncetratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki kolendry
    1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
    2 łyżeczki bułki tartej
    1 jajko
    sól, pieprz
    100-150 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane pieczarki mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2bkkbcr 1. Czosnek, cebulę, papryczkę (z pestkami) i miętę drobno posiekać, dodać do mięsa. Z pieczarek odciąć nóżki, posiekać i również dodać do mięsa Następnie dodać jajko, bułkę tartą, pastę pomidorową, przyprawy i dokładnie wymieszać.
  • 2. Pieczarki nafaszerować mięsną masą i posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st aż ser będzie lekko brązowy. Podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować