Pekińska z bułką tartą

4.49 (201 ocen)

  • 45 min

Kapusta przyrządzona w ten sposób przypadnie każdemu do gustu

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    olej
    sól lub przyprawa uniwersalna
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pekińska z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską pokroić nożem na kawałki. Włożyć do miski, posolić i odstawić, aż zmięknie. Po tym czasie odlać wodę.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej, dodać kapustę, smażyć do miękkości. Można doprawić solą bądź przyprawa uniwersalna.
  • 3. Pod koniec smażenia posypać bułką tartą i chwilę mieszać na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować