PĘCZAK na ZIMNO z FASOLKĄ i POMIDORAMI

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Bardzo smaczny letni obiad. Polecam!.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    200 g pęczaku
    500 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej)
    200 g pomidorków koktajlowych
    mała cebulka
    świeża bazylia i mięta
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pęczak na zimno z fasolką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić z końcówek, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić.
  • 2. . Pęczak opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Odecedzić polać odrobiną oliwy, wymieszać a następnie wystudzić.
  • 3. Cebulke pokroić w drobną kosteczkę, a następnie posolić.
  • 4. W misce wymieszać pęczak, z fasolką , pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami i cebulką. Doprawić solą, pieprzem, świeżymi ziołami i wymieszać z ok. 5 łyżkami oliwy.
  • 5. Schłodzić przez min. 1 godz. i podawać
    Buon Appetito!

Porady

Ja gotuję fasolkę a następnie wyławiam ją łyżką cedzakową i w tej samej wodzie (w której pozostały wszyskie właściwości fasolki) gotuję pęczak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować