Pavlova dla adama i ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Beza :
Białka wlać do miski miksera i ubijać ze szczyptą soli. Następnie dodawać porcjami cukier i nadal ubijać aż piana będzie lśniąca. Na koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną oraz barwnik i ubijać jeszcze około trzech minut. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i na środku odrysować okręg o średnicy 25 cm. Na okręg wyłożyć pianę i rozprowadzić ją. Tak przygotowaną pianę wstawić z blachą do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 5 minut a potem zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec 100 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika i ostudzić bezę a potem wyjąć ją na paterę.
2.Śmietana :
Mocno zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno, cukru powinno być według naszego uznania. Gotową śmietanę wyłożyć na bezę i rozprowadzić ją po powierzchni bezy.
3.
Przyozdobienie :
Owoce umyć, obrać, pokroić według uznania i udekorować nimi pavlovą. Można podawać od razu lub schłodzoną.
Komentarze